Homepage Kennisbank Nationale AI cursussen

Nationale AI cursussen

Om relevant te blijven op de arbeidsmarkt is het cruciaal om jezelf om- en bij te scholen op het gebied van Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI). De komst van AI verandert banen. Eenvoudige taken verdwijnen en worden geautomatiseerd en er komen nieuwe taken bij. De Nederlandse AI Coalitie wil iedereen in Nederland de kans geven om kennis en vaardigheden op te doen die nodig zijn om relevant te blijven in de veranderende arbeidsmarkt. Daarom zijn er in opdracht van het ministerie van Economische Zaken verschillende AI bewustwordingscursussen ontwikkeld.

Deze cursussen zijn gratis en specifiek gericht op 6 sectoren waarin AI in toenemende mate van belang is. Deze cursussen behandelen basis begrippen om AI beter te begrijpen maar laten ook zien hoe AI in praktijk al toegepast wordt. Pak je kans om jezelf bij te scholen en volg één van de gratis online cursussen in slechts een paar uur tijd.

Welke sector spreekt jou aan? AI voor Zorg, AI voor Agri & Food, AI voor Energie, AI voor Onderwijs, AI voor Creatieve Industrie of AI voor Logistiek en Maritiem? Zit jouw sector er niet tussen, dan de algemene Nationale AI cursus!